Site Loader

Умението да управляваш парите си е наука за това как да контролираш приходите и разходите си, спестяванията, дори и инвестициите си. В уравнението влизат също и сумите, взети назаем.

Ако си задаваш множество въпроси, преди да вземеш решение за теглене на кредит, можеш да се запознаеш с най-често отправяните към нас, заедно с техните отговори:

Каква е лихвата по кредита?

Това е, може би, един от първите въпроси, които изникват в съзнанието на всеки, когато става въпрос за кредит. Отговорът му, можеш да откриеш в Стандартния Европейски Формуляр за Преддоговорна Инфомация (СЕФПИ), който ще получиш на място в нашите офиси. Там задължително е посочена информация за ГЛП – това е цената, която заплащаш за използването на заетата сума за период от 1 година. Друг важен показател е ГПР – той изразява реалната цена на кредита, включваща всички дължими лихви, такси и комисионни, представен като процент от сумата на кредита за период от 1 година.

Като отговорен партньор, те съветваме да погледнеш и от друга гледна точка. Например, запитай се – „Колко мога да плащам на месец?“. Това е съществен въпрос, в чийто отговор трябва да си убеден. Чрез подробен анализ на семейния бюджет можеш да изчислиш реалните си възможности.

Какво е оскъпяването на кредита?

Оскъпяването представлява общата стойност на кредита и включва всички вноски от погасителния план, както и дължими такси. Определя се от срока на изплащане – колкото по-кратък е той, толкова повече пари ще спестиш. Но пък това означава месечната вноска да е по-висока. Изборът на подходящите параметри по кредита е много важен. Трябва да си уверен, че можеш да си позволиш изплащането на сумата, за която кандидатстваш.

За да имаш добра кредитна история, е важно да спазваш стриктно падежната си дата и да не пропускаш плащания. Това води до излишно начислени разходи, които можеш да избегнеш.

Трябва ли да сключа застраховка?

Много често разходът за застраховка се смята за ненужен, а е важно перо, което е добре да бъде предвидено при тегленето на кредит. В случай на непредвидени обстоятелства, застраховката дава сигурност относно покриването на месечните плащания.

Кое, кога, как?

Когато обслужваш повече от един заем от различни финансови институции, е лесно да изпаднеш в затруднена ситуация – няколко вноски, различни падежни дати… Най-лесно можеш да разрешиш ситуацията, като провериш възможностите за обединяване на всичките си кредити в един. Можеш да се обърнеш за съвет към нашите финансови консултанти, които да помогнат в избора на най-подходящия погасителен план.

На пазара можеш да срещнеш много и различни оферти. Важно е да взимаш информирани решения, обръщайки се към доверен партньор.

Post Author: yannah2

One Reply to “Какво трябва да знаем преди да вземем кредит”

  1. Тежко е с кредит, тежко е без кредит, общо взето, всякък е тежко. Поне да се знае, че няма нещо да те измамят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *